החשיבות של אבני היסוד
כל חלבון שאנו אוכלים עובר תהליך פירוק המתחיל בקיבה ומסתיים במעיים.
החלבון מתפרק לחומצות אמינו וכך הן נספגות לדם; בתאים ישנם רצפטורים הקולטים אותן. לכל מספר חומצות כאלה רצפטור משותף וכך לא כולן נספגות בגוף בבת אחת. קיימות 22 חומצות אמינו חיוניות לאדם: אלאנין (Alanine), ארגינין (Arginine), אספרגין (Asparagine), חומצה אספרטית/אספרטט (Aspartic acid), ציסטאין (Cysteine), חומצה גלוטמית / גלוטמט (Glutamic acid), גלוטמין (Glutamine), גליצין (Glycine), היסטידין (Histidine), איזולאוצין (Isoleucine), לאוצין (Leucine), ליזין (Lysine), מתיונין (Methionine), פנילאלנין (Phenylalanine), פרולין (Proline), סרין (Serine), תראונין (Threonine), טריפטופן (Tryptophan), טירוזין (Tyrosine), ולין (Valine )
מתוכן 8 הכרחיות!! גוף האדם לא יכול ליצור אותן והוא חייב לקבלן מהמזון: lysine, leucine, isoleucine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan, valine.
חומצות אמינו – אבני בניין של החלבונים ומשמשות לבניית השרירים וחיזוקם, אנרגיה והתאוששות ממאמץ.
חומצות אמינו הדינאמיות ( isoleucine, leucine, valine ) מתפרקות מן החלבון שאנו מקבלים באוכל ובונות את השרירים בצורה היעילה ביותר.
עצם הימצאותה של חומצה אמינית כזו בשריר מונעת את פירוקו (מונעת תהליך קטבולי בשריר) ואף מספקת לו אנרגיה.
כאשר אוזל מקור הליקוגן (האנרגיה האגורה בכבד ובשרירים) למשל בתהליך אימוני כושר או תרגילי ארוביקה אינטנסיביים, הגוף מפרק את השריר ומשתמש בחומצות האמינו ממנו על מנת לספק לעצמו אנרגיה. = כמו בנזין!
ברז כיף ישנן חומצות אמינו בכמות סבירה לצורך בניית השריר, למרות שהתיאבון פוחת אך האנרגיה מסופקת לגוף על ידי הנטורופתיה הספציפית בכדור ולכן עליך לאכול כמה שיותר חלבון מן הצומח: קטניות, דגנים ומן החי.
בריאות האדם תלויה במזון שהוא אוכל ובאורח החיים שהוא נוהג על פיו. בעמקי נשמתו של האדם יש קול מסתורי האומר לו את אשר ייטב ואת שירע לו.
במידה והאדם נשמע לקול זה, באותה מידה הוא נאמן לחוקי הטבע והוא שלם בגופו ובנשמתו.
היה זהיר במינון של המזונות ובאלו שהינך אוהב במיוחד.
לחומצות אמינו תפקיד חשוב ביותר בשמירת מוחנו – מוח אמין ("אמינו")
בשחקני החיזוק של הגוף.
לבריאות הלב
“לביעור חמץ" (חומצות אמינו) ולטיהור הכבד.